Tarih: 1-5 Temmuz 2013

Yer: Karadeniz Teknik Üniversitesi/TRABZON

Bireysel Özellikler ve Öğretimi Bireyselleştirme Semineri uyarlanabilir web destekli e-öğrenme ortamlarında ontoloji kullanımını irdelemek ve bu sistemlerin öğrenme nesneleri ile olan etkileşimini uygulamalı olarak göstererek, alanda bu konuda çalışma yapmak isteyen/yapan araştırmacı ve/veya araştırmacı adayları için olası problem durumlarını ortaya koymak amacıyla düzenlenmektedir. Bu amaçla, farklı üniversitelerde görev yapmakta olan ve/veya lisansüstü çalışma yapmakta olanlardan yukarıda belirtilen konularda araştırma yapmakta veya yapmayı düşünenlerin bir araya getirilmesi beklenmektedir.

Bireyselleştirilmiş öğrenme ortamlarında iki temel unsur dikkat çekmektedir. Bunlardan ilki sistem tasarımı, diğeri ise bireysel farklılıkların öğrenme sürecine uyarlanabilmesi için gerekli bilimsel verinin uygulamaya aktarılması. Sistem tasarımı açısından bakıldığında, ontolojilerin anlamsal web uygulamaları ile işe koşulmasının, bir çözüm önerisi olduğu görülmektedir. Bireysel farklılıklar ise uygulamalı biliş ve eğitim-öğretim alanına özgü, eğitimcilerin odaklanması gereken bir araştırma alanı olarak görülebilir. Bu seminer haftasında, bu konulara ilişkin araştırma-geliştirme sürecine ilişkin konu anlatımları ve çalıştaylar yer alacaktır.

Bu çalıştaya katılmak için, kısa bir özgeçmişiniz ile birlikte, beklentilerinizi özetleyen bir metni s.guzin@gmail.com adresine göndermeniz yeterlidir.

Katılım için herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Düzenlenecek olan etkinliğe katılacak genç araştırmacıların yol ve konaklama giderleri için TÜBİTAK’ın 2217 Lisansüstü Yaz Okulu ve Benzeri Diğer Etkinlikleri Destekleme Programı’na başvuru yapılacaktır. Destek verilmesi halinde Düzenleme Kurulu’na yapılmış olan destek başvuruları değerlendirilecektir.

Seminer Web Sayfası

Düzenleme Kurulu: